Kalender

  • Van 23 november tot 24 december: Acties in het kader van Music for life!
  • 12 december: avond voor ouders van overleden kinderen, door Kinderkankerfonds Leuven, ism KiKOV-Leuven
  • 27-29 december: ADO3daagse in Hingene
  • 30 januari 2016: nieuwjaarsreceptie kinderoncologie, ism KiKOV-Leuven.

DOE EEN GIFT!

Voor giften vanaf 40€ (per kalenderjaar) krijg je een fiscaal attest!

BE35 7845 8841 2837

mvv GIFT

Dankuwel!

 

Waar kan je nog terecht?

Wegwijs was de oorspronkelijke naam van de oudervereniging. Nu is het de plaats op onze site waar we de weg willen tonen naar andere organisaties en instanties die zich inzetten voor kinderen met kanker.

Kinderkankerfonds Leuven ondersteunt 

  • gezinnen die het financieel moeilijk hebben
  • KITES, het thuis-zorg-team van kinderziekenhuis Leuven, ook voor palliatieve verzorging
  • de Kanjerkralen die kinderen bij elke behandelstap ontvangen en die zichtbaar maken wat voor een kind zo ongrijpbaar is. Hierdoor helpt de Kanjerketting het kind om zijn ziekte en behandeling beter te begrijpen en verwerken.
  • de muziektherapie
  • brussenactiviteiten die maandelijks georganiseerd worden voor de broers en zussen van de patiëntjes
  • onderzoek naar nieuwe behandelingen met betere resultaten en/of minder nevenwerkingen

Opmerking: Kinderkankerfonds Leuven is niet te verwarren met 'het' Kinderkankerfonds (kinderkankerfonds.be). Dat is een organisatie die in de eerste plaats werkt voor patiëntjes van UZ Gent, maar daar niet altijd erg duidelijk over is.

Kom op tegen kanker

Kom op tegen Kanker (vroeger Vlaamse Liga tegen Kanker) is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Je kent hen van de Kom op tegen Kanker-acties op TV, van het plantjesweekend, etc. 

Via de site 'Alles over kanker' vind je een pak informatie over verschillende soorten kanker, over de sociale ondersteuning die er is, en over wat zij doen voor kinderen met kanker: een zomerkamp en brussenactiviteiten.

Ook de Kankerlijn is een project van Kom op tegen Kanker. Via tel. 0800 35 445 kan je bij hen terecht voor informatie of een luisterend oor.

Vereniging Ouders, Kinderen & Kanker

De V.O.K.K. is de Nederlandse Kinderkanker Oudervereniging. Als overkoepelende, professionele organisatie voor alle patiënten in Nederland beschikt deze vereniging over een pak informatie en know how. Veel van de informatiebrochures die KiKOV-Leuven aankoopt om mee te geven aan de gezinnen die in Gasthuisberg behandeld worden, zijn uitgegeven door V.O.K.K.

Op hun website staat er uitgebreide informatie over alle vormen van kinderkanker, de onderzoeken, etc.

Bednet

Zieke kinderen die tijdelijk niet naar school kunnen, krijgen dankzij Bednet 'synchroon internetonderwijs'. Dat betekent dat de (belangrijkste) lessen gevolgd worden via de computer, rechtstreeks en - dankzij een webcam thuis én in de klas - in interactie met hun klas. 

vzw Kleine Prins

Kleine Prins is een grote vrijwilligersvereniging die zich in Limburg inzet voor kinderen en jongeren met kanker. Ze gaan op zoek naar ondersteuningsmogelijkheden voor elk gezin dat een beroep doet op hen: een luisterend oor, financiële hulp, evenementen voor de patiënten en hun gezinnen, een vakantieverblijf, ...

Ons Steentje

Ons Steentje wil een vangnet vormen voor ouders van ernstig zieke kinderen. Via de website lees je wat ze allemaal doen.

Prinses Harte

Met zelfgemaakte prinsessen- en ridderpakketten verwent Vzw Prinses Harte kinderen zodat hun ziekenhuisverblijf een beetje aangenamer wordt. Een pyama die langs opzij opengaat, een fleecedeken, een pop, een radio-robbie-cape, ... zorgen voor zoveel mogelijk 'zachte munitie' voor de kinderen.

Menno's Droom

Menno's droom vzw neemt initiatieven ten voordele van kinderen met kanker en hun familie. Met allerhande acties en een jaarlijkse grote benefiet-actie verzamelt de vzw geld voor bestaande acties en organisaties, en voor eigen projecten.

Make a Wish

Kinderen met een levensbedreigende ziekte zien hun hartewens in vervulling gaan dankzij Make a Wish. 

Beyond the Moon

Zieke kinderen en hun ouders, broer(s) en zus(sen) krijgen een all-in en ontspannende vakantie aangeboden, naar bestemmingen die beantwoorden aan de verbeelding van kinderen.

Villa Rozerood

Villa Rozerood is een 'respijthuis' in de Panne, op wandelafstand van de zee. Gezinnen met een ernstig ziek kind kunnen er even op adem komen en genieten van een ontspannen(de) vakantie. Gemotiveerde medewerkers garanderen een totale zorg en leggen de verblijvende gezinnen zowel fysiek, emotioneel als sociaal in de watten. Er zijn nog andere respijthuizen in Vlaanderen (De Limmerik in Zandhoven en Villa Indigo in Brussel), maar KiKOV-Leuven heeft een speciale band met Villa Rozerood. Daar kan immers het hele gezin terecht. KiKOV-Leuven sponsort het eerste verblijf in Villa Rozerood, voor alle gezinnen die op kinder-onco-afdeling van Gasthuisberg behandeld worden. 

Kankerspoken

Een site voor kinderen van wie een ouder kanker heeft, in een aan hun leeftijd aangepaste taal. Ook al is het uitgangspunt een beetje anders, zijn veel vragen en de antwoorden toch relevant. Wat is kanker? Welke behandelingen zijn er? Ook erg geschikt voor brussen! 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?